Депутати Естонії, Литви, Польші, України, Великої Британії та США закликали Євросоюз запровадити санкції щодо російських слябів і чавуну.

Як пише ЦТС, про це повідомив народний депутат України Олексій Гончаренко.

"Лист з такими пропозиціями міжнародна санкційна коаліція відправила верховному представнику Євросоюзу із закордонних справ і політики безпеки Жозепу Боррелю. Документ підписали член парламенту Естонії Ерік Кросс і член Сейму Польщі Аркадіуш Мулярчик", - зазначив він. 

За словами Гончаренко, ЄС вже вводив санкції проти металургійних товарів з рф. Але кремлю вдалось отримати квоти ще на чотири роки.

Він додав, що 12-й пакет санкцій послабив раніше введені обмеження та дозволив імпортувати сляби з росії до жовтня 2028 року. А санкції щодо російського чавуну мають набути чинності лише до кінця 2026 року. 

"Тому ми пропонуємо розглянути можливість ввести повну заборону на продаж російського металу і ввести більш жорсткі санкції. Завдяки продажу цього металу путін фінансує свою армію, яка йде вбивати українців. Ми повинні це зупинити", - підсумував нардеп.

Зазначимо, що 12-й пакет санкцій ЄС, затверджений 18 грудня 2023 року, запровадив обмеження на імпорт з росії чавуну, феросплавів і заліза прямого відновлення (DRI). Але заборона на імпорт чавуну та DRI набуває чинності лише з 01.01.2026 р., а до того часу діятимуть квоти, які передбачатимуть зниження обсягів поставок. Водночас ЄС продовжив дозвіл на імпорт слябів і заготовки з легованої сталі з росії на 4 роки - до кінця вересня 2028 року.

photo_2024-06-07_14-27-28

photo_2024-06-07_14-27-28 (2)

Читайте також Мільярди для рф від Європи: Чи затягнуть пояси російським металургам