Голова Фонду державного майна України Віталій Коваль відвідав Білгород-Дністровський морський торговельний порт та позитивно оцінив збереження кадрового потенціалу та належний технічний стан обладнання та виробничих потужностей.

Про це пише ЦТС з посиланням на інформацію ФДМУ.

"Наша мета - підготувати порт до успішної приватизації, яку плануємо оголосити вже в середині липня цього року. Це ключ до його модернізації, створення нових робочих місць та економічного розвитку всього регіону", - зазначив Коваль за підсумками візиту.

Зауважимо, що це буде вже дев’ята спроба продажу єдиного майнового комплексу державного підприємства "Білгород-Дністровський морський торговельний порт". В 2023 році шість спроб з продажу на приватизаційному аукціоні єдиного майнового комплексу виявилися невдалими. Ще дві спроби були навесні поточного року.

В середині травня колектив підприємства просив владу розглянути можливість відновлення суднозаходів до цієї гавані, аби забезпечити роботою портовиків. "Допоможіть відкрити суднозахід і всі важі бажання здійсняться. Усі попередні звернення колективу порту щодо відновлення суднозаходу залишились без уваги. На розгляді залишаються чергові звернення", - відзначали в ДП "Білгород-Дністровський морський торговий порт".