Під час наради в "Укрзалізниці" 4 липня учасники ринку запитали про можливість передачі вагонів української реєстрації на залізниці Грузії, Азербайджану, Казахстану та Туркменістану після відновлення поромного сполучення Чорноморськ-Батумі.

У відповідь заступник директора департаменту технології перевезень та комерційної роботи АТ "Укрзалізниця" Валерій Ткачов нагадав, що після початку повномасштабного вторгнення "Укрзалізниця" припинила співпрацю в межах залізничної угоди між країнами СНД. Та наразі компанія працює над укладенням двосторонніх угод щодо співробітництва з кожною залізничною адміністрацією окремо.

Як пише ЦТС, про це повідомив Rail.insider.

"Щоб не було проблем у сполученні між цими країнами та використанні вагонів, департамент технології перевезень та комерційної роботи УЗ уже спрямував листи до Грузії, Казахстану, Туркменістану… щодо використання вагонів з українською реєстрацією в цих країнах", - сказав Ткачов.

Також посадовець порадив тим, хто планує такі перевезення, звернутися до УЗ за роз’ясненням усіх деталей.

Раніше стало відомо, що компанія "Укрферрі" з липня відновлює рейси порому за маршрутом порт Чорноморськ - порт Батумі (Грузія).

Між тим, сама "Укрзалізниця" передає два своїх морських пороми Фонду держмайна України.