"Укрзалізниця" передає два своїх морських пороми Фонду держмайна України.

Таку інформацію ЦТС озвучив один з експертів транспортного ринку. На запитання редакції в АТ "Укрзалізниця" дану інформацію підтвердили.

"Наразі триває процес передачі до сфери управління Фонду державного майна України теплоходів "Герої Плевни" та "Герої Шипки" разом з обладнанням і комплектуючими матеріалами, які необхідні для їх експлуатації", - повідомили в залізничній компанії.

Там також додали, що зараз "Укрзалізниця" очікує прийняття відповідного розпорядження з боку Кабінету міністрів України.

Нагадаємо, що два згаданих судна УЗ взяла на баланс наприкінці 2015 року. До того пороми "Герої Плевни" та "Герої Шипки" у держави орендувала компанія "Укрферрі".

Після цього розпочалася довга епопея щодо ремонту поромів і їхнього можливого застосування "Укрзалізницею". Зокрема, очікувалося, що судна зможуть виконувати перевезення в рамках роботи Транскаспійського маршруту на лінії Чорноморськ - Поті/Батумі. Серед варіантів розглядалася можливість передачі поромів у бербоут-чартер іншій компанії. Врешті, в 2019 році УЗ попросила МІУ розглянути питання передачі обох суден іншому оператору, оскільки оперування флотом не є профільною діяльністю "Укрзалізниці".

Читайте також Мінінфраструктури більше не має стосунку до "українського" порту у В’єтнамі