Рада ЄС запровадила заборону на перевезення вантажів автотранспортом територією Євросоюзу із використанням причепів і напівпричепів, зареєстрованих у білорусі.

Як пише ЦТС з посиланням на Інтерфакс-Україна, про це йдеться у відповідному документі, опублікованому 29 червня на офіційному сайті даного європейського органу.

"Рада розширює заборону на перевезення вантажів автомобільним транспортом територією ЄС із використанням причепів і напівпричепів, зареєстрованих у білорусі, зокрема під час перевезення вантажними автомобілями, зареєстрованими за межами білорусі", - наголошується в документі.

"З метою мінімізації ризику обходу правил суб'єктам ЄС, 25% або більше акцій, яких належать білоруським фізичним або юридичним особам, слід заборонити відкривати автотранспортні підприємства або здійснювати автомобільні перевезення вантажів на території Союзу, зокрема транзитом", - йдеться в опублікованому рішенні.

При цьому точної дати набуття чинності цих заходів не називають. У заяві зазначається, що нові обмежувальні заходи запроваджуються в рамках боротьби проти обходу рф європейських санкцій і з урахуванням "високого ступеня інтеграції економік росії та білорусі".