Європейський Союз у п’ятницю, 28 червня, включив до санкційних списків через російську агресію проти України найбільшого оператора фітингових платформ рф - компанію "Трансконтейнер".

Як пише ЦТС з посиланням на Інтерфакс, під санкції потрапив, зокрема, генеральний директор даної компанії Міхаіл Концерєв.

Приводом для запровадження обмежень щодо компанії ЄС вказує незаконну торгівлю зброєю з КНДР. Також "Трансконтейнер" забезпечує постачання різних видів боєприпасів для російської окупаційної армії.

"Трансконтейнер" - найбільший в росії оператор фітингових платформ. Парк контейнерів компанії складає 141 тис. одиниць, фітингових платформ - близько 41 тис. одиниць. Компанія володіє 37 залізничними терміналами в рф, ще трьома управляє у формі дочірніх та спільних підприємств.

В лютому 2024 року "Трансконтейнер" було включено до санкційних списків США і Канади.

Раніше повідомлялося, що в росії активно використовують рухомий склад приватних вагонних операторів для перевезень військової техніки та інших вантажів військового призначення. Серед найбільш затребуваних видів рухомого складу - платформи та криті вагони.