США та Канада ввели нові санкції проти фізичних та юридичних осіб, пов'язаних з росією, а також із третіх країн у Європі, Східній та Центральній Азії та на Близькому Сході. 

Про це пише ЦТС з посиланням на The Maritime Executive.

Зазначається, що новий пакет містить найбільшу кількість обмежень за останні два роки.

До оновленого списку включено судноплавну компанію "Ладога", ССК "Зірка", ТОВ "РусХімАльянс", ТОВ "Східна стивідорна компанія", ПАТ "Мечел", ПАТ "Трансконтейнер" та інші.

Крім того, санкції введено проти російських організацій, які займають геологорозвідувальні роботи: АТ "Росгеологія" та її дочірні компанії - АТ "Полярна морська геологорозвідувальна експедиція"; АТ "Південморгеологія", АТ "Севморнафтогеофізика".

До списку також додані науково-дослідні судна: "Академік Олександр Карпінський", "Академік Лазарєв", "Академік Німчинов", "Академік Примаков", "Геленджик", "Професор Логачов", "Професор Рябінкін", "Південморгеологія".

Санкції введено проти 26 юридичних та фізичних осіб у 11 країнах, включаючи КНР, Сербію, Об'єднані Арабські Емірати та Ліхтенштейн. Ці компанії звинувачуються в обході санкцій, а також у передачі росії критично важливих технологій та обладнання.

Уряд Канади також опублікував додаткові санкції проти росії. Як випливає з тексту документа, будь-якій особі забороняється заходити в порт в Канаді або проходити через Канаду на будь-якому судні, зареєстрованому в росії або використовуваному, орендованому або зафрахтованому, повністю або частково, росією, а також від імені або в інтересах рф особою в рф або підсанкційною особою.

Винятки зроблені для випадків, коли така стиковка чи прохід потрібні для захисту життя людей або забезпечення безпеки судноплавства.

Санкційний список поповнився десятьма фізичними особами та 152 юридичними, серед яких - стивідорні, суднобудівні підприємства та проектні бюро.

Зокрема, до списку внесено "Новоросійський морський торговельний порт", термінал "Усть-Луга Ойл", СЗ "Зірка", Криловський ГНЦ, ЦКЛ "Рубін", СЗ "Північна верф", ПЗ "Севмаш", Хабаровський СЗ, СЗ "Янтар", Ярославський СЗ, ЦКЛ "Алмаз", "Середньо-Невський суднобудівний завод" та ін.