Колишній член правління АТ "Укрзалізниця" Франтішек Буреш працюватиме на посаді операційного директора Deutsche Bahn Engineering & Consulting в проєкті реформування залізничних пасажирських перевезень в Казахстані.

Як передає ЦТС, про це чеський спеціаліст повідомив в Linkedin.

"З гордістю повідомляю, що приєднався до DB Engineering & Consulting як головний операційний директор Deutsche Bahn Engineering & Consulting за проєктом пасажирських перевезень у Казахстані. З нетерпінням чекаю цього нового виклику у моїй кар'єрі та можливості попрацювати з такою талановитою командою", - написав він.

Нагадаємо, що з червня 2019 року Буреш працював у складі правління АТ УЗ. В "Укрзалізниці" він відповідав за напрямок оновлення і виробництва рухомого складу. В серпні 2021 року чеського менеджера було виведено зі складу правління АТ УЗ.

До роботи в УЗ Франтішек Буреш очолював Центр досліджень та випробувань залізниць "Чеська залізниця" VELIM, працював на керівних посадах у низці світових виробників рухомого складу, зокрема, в Alstom та Skoda.

DB Engineering & Consulting, дочірня компанія Deutsche Bahn, співпрацює в Казахстані з "Казахстан темир жолы" (КТЖ) вже протягом кількох років. В секторі пасажирських перевезень німецькі експерти спрямували зусилля на перебудову внутрішніх управлінських процесів, операційну ефективність, автоматизацію процесів, оновлення рухомого складу та клієнтоорієнтованість.

В жовтні 2023 року DB Engineering & Consulting та КТЖ підписали угоду про продовження співпраці ще на три роки. Вона стосуватиметься консультаційної підтримки в галузі пасажирських та вантажних залізничних перевезень.

Нагадаємо, що з 2020 року "Укрзалізниця" також намагається налагодити співпрацю з DB Engineering & Consulting. В 2021 році навіть було підписано угоду щодо консультаційних послуг німецької компанії в сфері пасажирських перевезень. Припускалося, що німецькі спеціалісти могли увійти до складу управлінської вертикалі пасажирського сектору. Також звучали заяви про передачу пасажирських перевезень в управління Deutsche Bahn DB Engineering&Consulting.