Залізниці Казахстану (КТЖ) продовжать співпрацю з компанією DB Engineering & Consulting, що входить до складу DB E.C.O. Group - дочірнього підприємства залізниць Німеччини щодо консультаційної підтримки в галузі пасажирських та вантажних залізничних перевезень.

Про це пише ЦТС з посиланням на Railway Gazette.

Відповідний рамковий договір з терміном дії 3 роки підписано сторонами під час візиту президента Казахстану Касим-Жомарта Токаєва до Німеччини.

Проект реалізується у рамках зміцнення торгових та економічних зв'язків Казахстану з Євросоюзом.

Компанія DB E&C у 2020-2021 роках надала консультаційну допомогу КТЖ при перетворенні структури пасажирського підрозділу.

В галузі вантажних перевезень взаємодія партнерів спрямована на розширення транспортних зв'язків Казахстану з країнами Центральної Європи через подальшу інтеграцію коридору New Eurasian Land Bridge до європейської транспортної мережі.

У рейтингу ефективності логістики Світового банку (World Bank's Logistics Performance Index) Казахстан займає відносно високе порівняно з іншими країнами Центральної Азії 79 місце, маючи значний потенціал подальшого вдосконалення логістичних послуг.

Очікується, що модернізація цього сектора стане важливим драйвером економічного розвитку Казахстану.

Для досягнення поставлених цілей, зокрема, необхідно за участю DB E&C перетворити КТЖ на сучасну транспортно-логістичну компанію.

Також планується співпраця партнерів у галузі розвитку інфраструктури.