За підсумками 2022 року українська промислова компанія "Інтерпайп" виготовила 84 тис. тонн залізничної продукції , що на 51% менше обсягів 2021 року. При цьому продажі такої продукції знизилися на 50%, склавши 87 тис. тонн.

Про це повідомляє ЦТС, посилаючись на оприлюднені операційні та фінансові результати компанії за 2022 рік.

Загалом, продажі усіх видів готової продукції "Інтерпайп", включаючи сталь та труби, знизилися в 2022 році на 37%, до 524 тис. тонн. Дохід від реалізації продукції зменшився на 13% р/р, до 981 млн дол., показник EBITDA - на 11% р/р, до 204 млн дол.

"В минулорічних, вкрай складних умовах "Інтерпайп" зберіг трудовий колектив та промислові активи. На жаль, нам так і не вдалося повернутися до довоєнного рівня виробництва готової продукції. Водночас, ми розраховуємо дещо поліпшити виробничі результати у 2023 році, в тому числі завдяки подовженню відміни усіх квот та мит на українські товари з боку США та ЄС", - прокоментував гендиректор компанії Андрій Коротков.

Раніше повідомлялося, що "Інтерпайп" відвантажив 2600 залізничних коліс до Марокко. Також компанія відвантажила через румунський порт Констанца безшовні лінійні труби відповідно до євростандартів в Іспанію, для будівництва нового термінала аеропорту на острові Тенерифе Канарського архіпелагу в Атлантичному океані.