Не дивлячись на запроваджені санкції, російські металурги досі мають лазівки, які дють їм змогу експортувати деяку свою продукцію до країн Євросоюзу.

Як пише ЦТС з посиланням на ГМК Центр, про це в інтерв’ю виданню Corriere della Sera розповів гендиректор Групи "Метінвест" Юрій Риженков.

За словами топ-менеджера, зараз сталеливарна промисловість країни-агресора опинилася в непростій ситуації з погляду частки ринку. У жовні 2022 року ЄС запровадив проти росії восьмий пакет санкцій, включно із забороною поставок сталевої продукції до Євросоюзу. Проте обмеження містять лазівку, яка дає дворічну відстрочку багатьом російським виробникам для поставок напівфабрикатів до ЄС.

Європейські імпортери, які купують російські напівфабрикати за заниженими цінами, зуважив Риженков, мають перевагу перед іншими виробниками в Євросоюзі, що відмовляються від продукції з рф.

"Росія несправедливо відбирає частки ринку обачніших виробників, таких як "Метінвест" та інші європейські виробники, що відмовляються купувати в росіян через небажання спонсорувати російську економіку. Сподіваюся, цю лазівку закриють у наступних двох пакетах санкцій", - зазначив гендиректор українського холдингу.

Читайте також Не залізна завіса: Чому не працюють санкції на експорт російської гірничо-металургійної продукції