Польська паливно-енергетична група Orlen будує власний флот для перевезень зрідженого природного газу (ЗПГ).

Як сказано в повідомленні Orlen, на яке посилається ЦТС, флот будується в Південній Кореї. Перші два ЗПГ-танкери польська компанія отримає вже в 2023 році. Судна отримали імена Lech Kaczyński та Grażyna Gęsicka.

До кінця 2025 року кількість газовозів має бути збільшена до 8.

"Для енергетичної безпеки Польщі вкрай важливо диверсифікувати постачання нафти та природного газу - останні ми вже стовідсотково імпортуємо з-за меж росії. Це результат послідовної реалізації стратегії імпорту ЗПГ. Поставки скрапленого природного газу вже покривають майже 30% потреб нашої країни. Поставки ЗПГ забезпечуються не тільки контрактами, а й розвитком власного флоту. Судна, виготовлені на замовлення для нашого ексклюзивного використання, гарантують стабільність транспортування та зміцнюють позиції компанії на світовому ринку СПГ",  - прокоментував Даніель Обайтек, генеральний директор PKN Orlen .

Польська група використовуватиме судна згідно з довгостроковою чартерною угодою з норвезькою компанією Knutsen OAS Shipping, яка спеціалізується на обслуговуванні та комерційній експлуатації танкерів для перевезень ЗПГ.

Читайте також ЗПГ-термінал у Свіноуйсце прийняв вже 50 суден з початку 2022 року

2.jpg.coredownload

3.jpg.coredownload