За підсумками січня-червня 2024 року українська промислова компанія "Інтерпайп" перерахувала до бюджетів усіх рівнів та позабюджетних фондів 2 млрд 409 млн грн.

Як пише ЦТС, про це повідомили в компанії. В "Інтерпайп" зазначили, що це на 37% більше, порівняно з аналогічним періодом 2023 року.

При цьому, відрахування до державного бюджету становили близько 1 млрд 803 млн грн (+40%), до місцевих бюджетів - 306 млн грн (+31%). Ще 300 млн грн (+26%) український виробник перерахував як ЄСВ.

"Компанія продовжує сплачувати значні обсяги податків до бюджетів усіх рівнів завдяки експортним замовленням. "Інтерпайп" виробляє продукцію із доданою вартістю для клієнтів у Євросоюзі, США та країнах Близького Сходу. Триває реалізація інвестпрограми, ключовим елементом якої є проєкт у Нікополі, що знаходиться у зоні бойових дій", - прокоментував Сергій Кузьменко, директор з економіки та фінансів "Інтерпайп".

Раніше повідомлялося, що в першому півріччі 2024 року залізничний дивізіон групи "Інтерпайп" виготовив близько 43,5 тис. т залізничних коліс. Зокрема, було виготовлено майже 11 тис. т колісних пар і 2,2 тис. т осей.

Якщо тенденція першого півріччя збережеться до кінця 2024 року, то в сегменті вантажних вагонів, за попередніми підрахунками, компанія поставить на європейський ринок 20 тисяч колісних пар (це 40 тисяч коліс). Окрім того, в межах інших контрактів буде відвантажено майже 105 тисяч коліс.

Читайте також "Інтерпайп" поставляє залізничну продукцію в усі країни Європи, — інтерв’ю з Олександром Гарькавим