"ТАС Дніпровагонмаш" відвантажив партію вагонів типу Eamnos в рамках проєкту DB2, де розробником виступає компанія TransANT.

Як пише ЦТС, на українському заводі повідомили, що це вагони MULTIBox нової конфігурації, а саме - 33-футові, конструкція, яких має максимально облегшену масу та підвищену міцність конструкції, що уможливлює розширення номенклатури вантажів для транспортування.

Зокрема, чотирьохвісний вагон MULTIBox 33ft Eamnos призначений для транспортування щебню, залізної руди, скрапу та сипких вантажів.

436350902_925895675996402_817421328847917345_n

"Зменшена база (довжина по буферам складає 11 590 мм) та полегшена конструкція (маса тари 21,5 т), завдяки чому вантажі можуть бути як сипкими і легкими, так і важкими, для прикладу відходи металургійного виробництва. Окрім того, можливим є перевезення вантажу у палетах із внутрішнім кріпленням. Наявність двох дверей дає змогу зручно виконувати усі навантажувально-розвантажувальні операції", - розповіли про особливості вагонів на підприємстві.

Нагадаємо, що восени 2023 року "Дніпровагонмаш" в рамках співпраці з австрійськими партнерами, відвантажив перші вагони MultiBOX, призначені для експлуатації на залізниці Євросоюзу. 

В лютому поточного року стало відомо, що Група ТАС через підконтрольну кіпрську T.A.S. Overseas Investments Limited стане мажоритарним власником TransAnt GmbH. Дозвіл на придбання понад 50% у статутному капіталі австрійської компанії надав Антимонопольний комітет України. До того Група ТАС увійшла до складу акціонерів даної компанії.

На сайті TransAnt зазначається: "Вагони TransAnt виготовляються нашим досвідченим партнером "Дніпровагонмаш". Водночас ми керуємо всім ланцюжком поставок і, як TransAnt GmbH, є виробником вагонів. "Дніпровагонмаш" відповідає за виготовлення сталевих конструкцій, монтаж і фарбування вагонів".