Група ТАС Сергія Тігіпка через підконтрольну кіпрську T.A.S. Overseas Investments Limited стане мажоритарним власником TransAnt GmbH, що розробляє інноваційні вантажні вагони.

Як пише ЦТС з посиланням на Rail.Insider, дозвіл на придбання понад 50% у статутному капіталі австрійської компанії Антимонопольний комітет України надав 22 лютого.

TransAnt спеціалізується на створенні інноваційних вагонів. Рік тому Група ТАС увійшла до складу акціонерів даної компанії, придбавши понад 40% акцій. Іншими акціонерами є сталеливарна компанія Voestalpine та вантажний підрозділ "Австрійських федеральних залізниць" - RailСargo Group.

Влітку 2023 року TransAnt повідомила про виготовлення першої платформи для інтермодальних перевезень на замовлення польської Eurowagon. Восени АТ "Дніпровагонмаш" в рамках інноваційного проєкту TransAnt у співпраці з австрійськими партнерами, відвантажив перші вагони MultiBOX, призначені для експлуатації на залізниці Євросоюзу. 

На сайті TransAnt вказано: "Вагони TransAnt виготовляються нашим досвідченим партнером "Дніпровагонмаш". Водночас ми керуємо всім ланцюжком поставок і, як TransAnt GmbH, є виробником вагонів. "Дніпровагонмаш" відповідає за виготовлення сталевих конструкцій, монтаж і фарбування вагонів".