Група ТАС стала стала партнером міжнародної сталеливарної компанії Voestalpine (зі штаб-квартирою в Австрії) та вантажного підрозділу "Австрійських федеральних залізниць" (OBB RailСargo Group), увійшовши  до складу акціонерів компанії TransAnt GmbH (Австрія), яка є розробником інноваційних вантажних вагонів нового покоління. Відомості щодо набуття Групою ТАС більше 40% акцій компанії ТransAnt GmbH внесено до Торгівельного реєстру Австрії 15 лютого 2023 року.

Про це пише ЦТС з посиланням на пресреліз ТАС.

Зазначається, що група освоює міжнародні ринки, модернізуючи власне виробництво, збільшуючи географію партнерства та оновлюючи формати роботи.

"Група ТАС пріоритетним завданням вбачає посилення економічного потенціалу своїх підприємств в Україні. У цьому контексті реалізація українсько-австрійського проєкту є важливим чинником, який надасть вітчизняному виробнику потужну синергію для подальшого розвитку і підвищення ефективності виробництва", - заявив акціонер ТАС Сергій Тігіпко.

Також повідомляється, що локалізуючи виробництво в Україні на майданчику "Дніпровагонмашу", ТАС створює програму додаткових робочих місць і запускає виробництво сучасних моделей вантажних вагонів.

"Запитів на нові типи вантажних вагонів у портфелі виробничих замовлень є достатньо, і вже з лютого в Кам’янському на заводі "Дніпровагонмаш" розпочато виробництво основних компонентів для вагонів модульного типу", - зазначив директор "Дніпровагонмаш" Андрій Санін. 

Відзначається, що об’єднання майже 100-літнього досвіду роботи "Дніпровагонмашу" з розробками та технологіями TransAnt GmbH, якістю високоміцної сталі Voestalpine та логістичними можливостями Австрійської федеральної залізниці стане потужним імпульсом для посилення конкуренції на ринку, подальшого розвитку вітчизняного машинобудування і зміцнення економічних зв’язків між державами.

Про продукцію TransAnt ЦТС писав раніше в своїх публікаціях.

photo2023-02-1611-47-09-2-139158

photo2023-02-1611-47-09-139159

photo2023-02-1611-47-10-139160