Королівська комісія Аль-Ула Саудівської Аравії (Royal Commission for AlUla) уклала з Alstom контракт на суму 500 млн євро на будівництво нової трамвайної лінії та поставку унікального трамвая для стародавнього регіону Аль-Ула.

Про це пише ЦТС з посиланням на Railway Gazette.

В Alstom заявили, що колія протяжністю 22,4 км стане найдовшою у світі трамвайною лінією без контактної мережі.

17 зупинок обслуговуватимуть міські райони, археологічні пам'ятки та туристичні напрямки, внесені до списку Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО навколо п'яти основних історичних районів регіону.

Відкриття заплановане на другу половину 2027 року.

Alstom відповідатиме за комплексне проектування, інтеграцію, встановлення, тестування та введення в експлуатацію всієї системи. Це включатиме обладнання для електропостачання, сигналізації, зв'язку та депо, а також 20 акумуляторних трамваїв Citadis B, які будуть спроектовані та побудовані на заводі в Ла-Рошелі у Франції.

Компанія забезпечуватиме повне технічне обслуговування трамваїв протягом 10 років, використовуючи свій інструмент прогнозованого технічного обслуговування та управління автопарком Health Hub, а також "мандрівну майстерню", розроблену для забезпечення гнучкості та скорочення капітальних витрат. 

Alstom спиратиметься на свій міжнародний досвід будівництва трамвайних колій в Дубаї та Катарі, а також автоматизованого пасажирського транспорту у міжнародному аеропорту імені короля Абдул-Азіза в Джидді та метро Ер-Ріяда.

"Цей проект унікальний, оскільки поєднує в собі екологічність та занурення в навколишнє середовище в історичному регіоні", - зазначив керуючий директор Alstom у Саудівській Аравії Мохамед Халіл.

62471_alulatramwaycitadisbtramimpressionimagealstom1_478458_crop (1)

62472_alulatramwaycitadisbtramimpressionimagealstom2_249302_crop

AlUla_Copyright_ALSTOM_Advanced&Creative_Design

AlUla_Project_Interior_Copyright_ALSTOM_Advanced&Creative_Design