З порту Чорноморськ тимчасовим морським коридором у Чорному морі від початку його роботи з 8 серпня по листопад 2023 року експортовано 2,8 млн тонн вантажів.

Про це пише ЦТС з посиланням на інформацію АМПУ.

"За період з серпня по листопад через Чорноморськ було експортовано 2,8 млн тонн вантажів до 19 країн світу", - розповів керівник Чорноморської філії ДП "АМПУ" Юрій Соколов.

ЦТС писав, що з серпня морським коридором у Чорному морі пройшло 200 суден на вихід з портів та 226 суден - на вхід.  Понад 7 млн вантажів було експортовано з портів Південний, Одеса та Чорноморськ, з них майже 5 млн тонн - продукція українських аграріїв.

Нагадаємо, що лише за два місяці дії коридору 5 суден вивезли з українських портів приблизно 88 тис. т металопродукції та понад 172 тис. т залізорудної сировини. 

Список суден, які з вантажами ГМК покинули українські морпорти, виглядає так: Балкер Primus із вантажем металопрокату вийшов з акваторії Одеського порту 26 серпня. Балкер Anna Theresa вийшов 1 вересня з порту Південний з вантажем 56 тис. т чавуну. Балкер Ocean Courtesy вийшов із Південного 1 вересня зі 172 тис. т залізорудного концентрату на борту. Балкер Puma, завантажений 16 тис. т металу та 14 тис. т ріпаку, вийшов 15 вересня з Одеси. Балкер Ying Hao 01 із вантажем ЗРС 1 жовтня залишив порт Південний.

Ці судна вивезли продукцію меткомбінатів "Азовсталь", "Запоріжсталь", "Каметсталь" та "АрселорМіттал Кривий Ріг", а також залізорудну сировину ГЗК групи "Метінвест".