"Лемтранс", найбільший приватний оператор залізничного рухомого складу України, за підсумками 2022 року вклав 306 млн грн в розвиток проектів в країні.

Як пише ЦТС, про це стало відомо зі звіту компанії.

В "Лемтранс" відзначають, що в минулому році продовжили віддавати пріоритет великим інвестиційним проектам, які створюють умови для сталого розвитку в довгостроковій перспективі. Одним із ключових для інвестування у 2022 році й далі залишався напрям контейнерних перевезень.

"Попри війну, ми не зупинили інвестування в наші проекти. За цей рік ми завершили будівництво та відкрили з партнером термінал у Мостиськах. Спільно з "Левада-Карго" ми продовжили роботу над потенційним розвитком мережі інтермодальних терміналів, а також придбанням фітингових платформ і контейнерів. Інвестиції в межах цих проектів становлять понад 290 млн грн", - прокоментував очільник компанії Володимир Мезенцев.

Повідомляється, що минулого року "Лемтранс" скеровував суттєві кошти на забезпечення енергонезалежності вагоноремонтного депо.

Нагадаємо, що Група "Лемтранс", до якої входить "Левада-Карго", разом із партнером в влітку 2022 року запустила вантажний термінал "Мостиська" на кордоні України та Польщі.

Також в рамках цього проекту було побудовано зерновий термінал, який може обробляти 60 тис. т збіжжя щомісяця.

В подальших планах компаній - розвиток мережі внутрішніх контейнерних терміналів.