Через вплив західних санкцій, очікується, що новий флот для рибної промисловості країни-агресора будуватиметься зі значними затримками: краболови можуть бути побудовані до 2027 року, а траулери - лише на початку 2030-х років.

Як пише ЦТС з посланням на Комерсант, основна причина суттєвих затримок полягає у необхідності перепроектування, дефіциті і повільному заміщенні суднобудівельного обладнання, яке стало недоступним після запровадження санкцій.

Відзначається, що з 57 суден, які мали бути побудованими найближчим часом, для 24 відсутні комплекти обладнання, по 17 - будівництво призупинене, ще по 3 - взагалі не розпочиналося.

Єдиного постачальника дизельних двигунів для суден замість західних виробників росіяни знайшли в Китаї, але контракти з компанією із Піднебесної ще підписані не були.

Поршнева група, колінчасті вал, паливна апаратура постачалися з Німеччини. Зараз ці поставки під питанням.

Суднобудівельники країни-агресора заявляють, що комплектуватимуть майже добудовані судна обладнанням виробництва рф або так званих дружніх країн.

Раніше повідомлялося, що через санкції в росії суттєво відтермінують будівництво двох науково-дослідницьких суден для рибопромислової галузі.