Термінал "Лемтранс" у Вінниці оброблятиме 30 тис. TEU на рік після відкриття

Новини 669 переглядів
Facebook0 Twitter

Відкриття терміналу заплановано на III квартал 2024 року.

Група "Лемтранс" завершує будівництво нового контейнерного термінала у Вінниці, відкриття якого заплановано на III квартал 2024 року. 
На першому етапі буде побудовано залізничну інфраструктуру і перший контейнерний майданчик пропускною спроможністю близько 30 тис. TEU на рік, а також дві залізничні колії 1520 мм.

Про це пише ЦТС з посиланням на ГМК Центр.

На терміналі будуть перевалюватися контейнери з різними експортними та імпортними вантажами.

Це дасть змогу створити регулярні контейнерні сервіси між терміналом у Вінниці та основними терміналами таких країн, як Польща, Німеччина, Нідерланди, Бельгія, а також з’єднати термінал у Вінниці з портами Великої Одеси.

"Термінал у Вінниці - це продовження нашої стратегії з розвитку мережі терміналів по всій Україні, яка дасть змогу стати відправною точкою для українського продукту. Свою мережу плануємо з’єднати з українськими та європейськими портами завдяки залізничній мережі і, відповідно, нашими іншими терміналами", - пояснили в компанії.

Нагадаємо, ЦТС писав, що "Лемтранс" планує у 2024 році запустити в роботу контейнерний термінал у Вінниці. "Ми не ставимо на паузу свій розвиток, а працюємо над тим, щоб в країні з’являлись нові інфраструктурні проєкти. Вже в цьому році Група "Лемтранс" відкриє новий контейнерний термінал у м. Вінниця", - зазначили в компанії.

Ще на початку 2023 року повідомлялося, що після запуску терміналу у Мостиськах "Лемтранс" розглядав можливість відкриття ще двох наступних контейнерних терміналів. Зокрема, з посиланням на гендиректора "Лемтранс" Володимира Мезенцева, ЗМІ писали, що термінал на 80 000 TEU може з’явитися у Фастові. Друга пріоритетна локація - у Вінниці.

В 2022 році Група "Лемтранс" запустила термінал "Мостиська" на кордоні України та Польщі (партнерський проєкт). Там же було побудовано зерновий термінал.

Наверх