"Австрійські федеральні залізниці" (ÖBB) надають 90 000 кв. метрів зелених насаджень вздовж залізничних колій під розведення бджіл. Це робиться з метою збереження біологічного різноманіття в альпійській країні. Разом з тим, австрійські залізничники отримують від цього і економічний зиск.

oebb-bienenstoecke-oebb-nicole-toetschinger-2

Як пише ЦТС, з посиланням на інформацію ÖBB, компанія реалізує частину отриманого меду в своїх поїздах і у фан-шопі під маркою ÖBB Schienenhonig ("Залізничний мед ÖBB"). В 2023 році лише в поїздах було продано 11 400 порцій такого меду. Також залізнична компанія продає пакувальну тканину з бджолиного воску.

d3057000_bienewachstuch_300dpi_01_cmatzinger

"Австрійські федеральні залізниці" розповіли, що надають під розведення бджіл 12 зон вздовж колій по всій території Австрії. Цей напрямок розвивають у співпраці з досвідченими пасічниками.

a2247000_1

Декілька років тому ЦТС писав, що німецький залізничний концерн Deutsche Bahn безкоштовно надає свої земельні ділянки пасічникам. Це робиться з метою турботи про екологію.

На землях, що знаходяться в управлінні залізничного концерну, станом на 2020 рік жило понад 50 млн особин медоносних бджіл.

Також бджіл вирішили розводити у польському порту Гданськ - пілотний проєкт започаткували на території поромного терміналу.

schienenbiene-oebb-illustrator-3d-artist-christo-penev-2