Біля узбережжя Сомалі пірати захопили судно, що перевозило металопродукцію Posco

Новини 661 перегляд
Facebook0 Twitter

Продукція, що знаходилась на борту судна Ruen, призначалася для турецьких покупців.

Біля узбережжя Сомалі було захоплено піратами судно, що перевозило сталеві рулони від корейського виробника сталі Posco (бізнес здійснюється через торгову компанію Samsung).

Про це пише ЦТС з посиланням на ГМК Центр.

Продукція, що знаходилась на борту судна Ruen під мальтійським прапором (дедвейт 41 607 т), призначалася для турецьких покупців.

За даними ринкових джерел, на його борту знаходиться близько 40 тис. т сталевих рулонів.

Компанія веде перемовини з піратами з метою звільнення балкера.

Станом на 13 грудня судно Ruen перебувало на шляху до порту Гемлік у Туреччині. Воно увійшло в зону ризику в Аденській затоці у південній частині Червоного моря 15 грудня. За даними програм відстеження суден балкер із 18 грудня перебуває біля центрального узбережжя Сомалі.

Представник страхової компанії West of England Insurance Services зазначив, що вони співпрацюють з відповідними органами влади й наразі не можуть надати коментарів.

Джерела на металургійних підприємствах Туреччини вважають, що інцидент може перервати постачання з Азії в регіон, що підтримає ціни на рулонну сталь. Трейдери й турецькі покупці припускають, що судновласники та фрахтувальники можуть спробувати уникнути маршруту Червоним морем та Суецьким каналом, обравши довший і дорожчий маршрут навколо мису Доброї Надії й вздовж східного узбережжя Африки. Це також вплине на вартість плавання у Середземноморському регіоні.

Нагадаємо, ЦТС писав, що транспортні компанії почали перенаправляти судна з близькосхідного регіону на тлі частіших атак у Червоному морі та Аденській затоці. Деякі компанії намагаються взагалі не відправляти судна до регіону, натомість обираючи маршрут навколо Африки, що збільшує час у дорозі приблизно на два тижні.

Ризики для судноплавства в Червоному морі та Баб-ель-Мандебській протоці, через яку проходить близько 10% світових морських постачань нафти, зросли на тлі війни Ізраїлю з угрупуванням ХАМАС. Єменські хусити висловили свою підтримку палестинцям і атакують судна у протоці.


Наверх