Британські підприємства уклали контракти на суму 4 млрд фунтів стерлінгів у рамках спільного з Австралією проекту створення підводного човна наступного покоління з умовною назвою SSN-AUKUS, повідомило Міністерство оборони Великої Британії.

Про це пише ЦТС з посиланням на Ліга Бізнес.

Новий атомний підводний човен створюється учасниками тристороннього блоку AUKUS (Австралія - Велика Британія - США), на участь у його проектуванні та виробництві підписалися компанії BAE Systems, Rolls-Royce та Babcock Marine.

Будівництво нового підводного човна планується розпочати "найближчими роками". Ставиться за мету ввести в дію перші британські субмарини класу SSN-AUKUS наприкінці 2030-х років, а перші субмарини виробництва Австралії з'являться на початку 2040-х років.

"Це будуть найбільші, найдосконаліші і найпотужніші ударні підводні човни, якими будь-коли були у Королівського флоту, вони поєднуватимуть найкращі у світі системи виявлення, конструкцію та озброєння на одному кораблі", – йдеться в заяві.

Будівництво SSN-AUKUS Великої Британії планується доручити корабельням Барроу-ін-Фернес. Австралія протягом десятиліття буде створювати власну промислову базу для будівництва субмарин.