Hapag-Lloyd оголосив про плани впровадити супутниковий широкосмуговий сервіс Starlink від компанії SpaceX на всьому флоті суден. Компанія проводить пілотні випробування системи Starlink на чотирьох контейнеровозах вже з травня місяця.

Про це пише ЦТС з посиланням на The Maritime Executive.

Мережа супутників Starlink забезпечує високу пропускну здатність до 250 мегабіт за секунду, забезпечуючи безперебійні відеоконференції, потокове відео та доступ до інтернету для членів екіпажу з високою швидкістю. 

Окрім приватного використання, Hapag-Lloyd бачить потенціал використання високошвидкісного інтернету для віддаленого обслуговування та огляду суден.

Компанія планує завершити закупівлю обладнання та встановлення антен до кінця 2023 року, а на початку 2024 року поступово вводити сервіс на своєму флоті.

В цілому, використання супутникового широкосмугового сервісу Starlink від SpaceX на флоті Hapag-Lloyd сигналізує про значний прогрес у морському зв'язку. "Використання високошвидкісного інтернету на борту змінить комунікації, підвищить благополуччя моряків та створить можливості для віддаленого обслуговування та оглядів суден", - зазначили в компанії.