В ніч на 5 серпня морські дрони атакували російський нафтовий танкер біля Керченського мосту, - судно отримало пробоїну. За даними української сторони, він транспортував паливо для російських військ.

Про це пише ЦТС з посиланням на ВВС.

Близько 1 ночі з'явилася інформація про вибухи в районі Керченського (Кримського) мосту. Радник окупаційного голови Криму Олег Крючков підтвердив, що міст був перекритий через загрозу удару, але безпосередньо на ньому вибухів не було.

Пізніше стало відомо, що морські дрони атакували нафтовий танкер, що стояв на якорі недалеко від Керченського мосту.

Влада рф повідомила, що в 00:28 була отримана інформація про пошкодження танкеру Sig. Приблизно о 23:20 його атакував морський дрон. Через вибух було пошкоджено машинне відділення в районі ватерлінії.

Екіпаж з 11 осіб не постраждав, судно залишилось на плаву. Два російських рятувальних кораблі прибули до місця події і допомогли Sig відкачати воду з машинного відділення.

На онлайн-карті морського трафіку MarineTraffic станом на 9:00 5 серпня було вказано, що танкер Sig стоїть на місці біля входу до Керченської протоки і передає сигнал про аварію. Він йшов з турецького порту до порту Кавказ в Краснодарському краю росії.

Танкер Sig ходить під прапором рф і був побудований відносно недавно - в 2014 році в Костромі. Порт приписки - Санкт-Петербург. Його загальний тоннаж майже 4,8 т, довжина 141 м, а ширина 17 м.

Судном володіє російська компанія UGRA-LEASING LLC з Ханти-Мансійську. Оператором судна є "Транспетрочарт". У вересні 2019 року ця компанія і танкер потрапили під санкції мінфіну США через причетність до постачання авіаційного палива російським військовим у Сирії.

Нагадаємо, що 4 серпня Україна оприлюднила прибережне повідомлення (Coastal Warning), згідно з яким акваторії російських портів на Чорному морі оголошені такими, що перебувають під воєнною загрозою. В повідомленні вказано про воєнну загрозу для судноплавства на внутрішніх і зовнішніх рейдах портів Анапа, Новоросійськ, Геленджик, Туапсе, Сочі, Тамань. Цим повідомленням Україна, фактично, робить крок по блокуванню портів рф в Чорному морі, оголошуючи їх небезпечними.