За підсумками першого півріччя 2023 року польська вантажна залізнична компанія PKP LHS перевезла 4,8 млн тонн вантажів. Порівняно з аналогічним періодом 2022 року обсяги інтермодальних перевезень імпортних вантажів збільшилися на 122%, а експортних - на 235%.

Як пише ЦТС з посиланням на Кurier kolejowy, такі рекордні показники стали можливими завдяки динамічній інвестиційній діяльності компанії в останні декілька років. Крім того, в PKP LHS констатують поточні виклики та потреби щодо збільшення транспортних перевезень між Польщею та Україною.

В січні-червні 2023 року капінвестиції PKP LHS зросли на 148% порівняно за аналогічним періодом попереднього року. Було здійснено ремонт колійної інфраструктури, тягового рухомого складу, машин і обладнання на суму близько 12 млн злотих (приблизно 2,7 млн євро). Також були виконані задачі у сфері модернізації залізничних станцій, автоматизації руху поїздів та придбання перевантажувального обладнання. Зараз здійснюється інвестиція щодо будівництва перевантажувального терміналу на станції Воля-Барановська за співфінансування з фондів ЄС.

Нагадаємо, що в 2022 році PKP LHS перевезла рекордні для себе 11,11 млн т вантажів. "Реалізація таких перевезень стала можливою завдяки інтенсивній інвестиційній діяльності, яку протягом останніх років здійснює PKP LHS. На дуже добрий результат перевезень також суттєво вплинули перевезення, здійснені в рамках гуманітарної допомоги Україні", - прокоментував тоді Збігнєв Трачіхлеб, президент правління PKP LHS.

Залізниця стандарту 1520 мм, якою управляє компанія PKP LHS, пролягає від кордону з Україною (Хрубешув) до Славкува. Її довжина становить близько 395 км. Це найбільш заглиблена на захід ЄС ширококолійна залізниця.