Польська компанія PKP LHS, що здійснює вантажні перевезення найбільш заглибленою на захід ЄС ширококолійною залізницею, за підсумками 2022 року транспортувала 11,108 млн тонн вантажів.

Як пише ЦТС з посиланням на LHS, це стало рекордним показником за всю історію роботи оператора.

Відзначається, що такий результат був досягнутий при найменшій на сьогоднішній день частці перевезень залізної руди, яка є традиційно основним вантажем на цьому маршруті, та домінуванні перевезень інших видів вантажів, що потребувало значно більших фінансових витрат і збільшення роботи співробітників компанії, а також державних служб на кордоні.

"Реалізація таких перевезень стала можливою завдяки інтенсивній інвестиційній діяльності, яку протягом останніх років здійснює PKP LHS. На дуже добрий результат перевезень також суттєво вплинули перевезення, здійснені в рамках гуманітарної допомоги Україні", - прокоментував Збігнєв Трачіхлеб, президент правління PKP LHS.

Повідомляється, що в 2022 році PKP LHS реалізувала низку інвестицій на загальну суму понад 57 млн злотих, зокрема: реконструкцію колійної системи та модернізацію вагонного депо на станції Грубешув LHS; завершення другого етапу інвестицій щодо встановлення сучасних пристроїв сигналізації, що дозволяють повноцінно відобразити дорожню обстановку на перегонах і станціях. Також будівництво роз’їзної петлі Замостя-Майдан, суттєво сприяла збільшенню пропускної здатності лінії. Також було реалізовано ще цілий ряд важливих інвестицій в розвиток інфраструктури.

Раніше ЦТС писав, що перевезення вантажів PKP LHS в період з січня по серпень 2022 року зросли на 30% порівняно з аналогічним періодом 2021 року. За даними PKP LHS, найбільший приріст перевезень тоді було зафіксовано в транспортуванні зернових, олійних культур і кормів.

Нагадаємо, що залізниця стандарту 1520 мм, якою управляє компанія PKP LHS, пролягає від кордону з Україною (Хрубешув) до Славкува. Її довжина становить близько 395 км.