Компанія PKP LHS, оператор польської залізничної ширококолійної лінії стандарту 1520 мм, за підсумками січня-червня 2024 року перевезла понад 6 млн тонн вантажів, що майже 30% більше, ніж за аналогічний період 2023 року. Також це найкращий результат за всю історію компанії.

Як пише ЦТС, про це інформує Rail.insider із посиланням на інформацію польського оператора.

"Червень 2024 року став ще одним успішним місяцем у виконанні транспортних завдань PKP LHS. Компанія досягла збільшення транспортних перевезень на 65% порівняно з аналогічним періодом 2023 року. Інтермодальні перевезення в імпорті зросли на 101,35% порівняно з першим півріччям 2023 року. Проте в експорті зростання становило понад 50%", - відзначили в PKP LHS.

Компанія нагадала, що реалізує інвестиційні проєкти. На початку липня завершено проєкт «Реконструкція колійної системи на станції LHS Замостя Бортатиче» та «Розширення станції LHS Грубешув - ІІ етап». У межах останнього було розширено станційну колійну систему чотирма додатковими коліями, модернізовано обладнання управління рухом залізниць і станційне освітлення, реконструйовано електропостачання обладнання залізниць, зокрема електроопалення стрілочних переводів.

«Інвестиції у прикордонну станцію LHS Грубешув збільшать можливості прийому поїздів з України, формування потягів, спрямованих до окремих пунктів на лінії LHS, і скоротить час перебування вагонів на станції», - говорять в компанії.

Залізниця стандарту 1520 мм, якою управляє компанія PKP LHS, пролягає від кордону з Україною (Грубешув) до Славкува. Її довжина становить близько 395 км. Це найбільш заглиблена на захід ЄС ширококолійна залізниця.

Читайте також Польська PKP LHS б’є рекорди перевезень завдяки українським вантажам і капінвестиціям