Представники польських залізничних перевізників закликали вантажовідправників зосередитися на передачі через кордон непродовольчих вантажів, йшлося під час наради за участю українських та польських залізничників.

Про це пише ЦТС з посиланням на Rail.insider.

У ході онлайн-зустрічі представник PKP LHS Збігнев Рушняк розповів про недозавантаженість прикордонного переходу Ізов-Грубешув. Зокрема, йдеться про зниження передачі непродовольчих вантажів: руди, металів, вугілля, будівничих матеріалів тощо.

Тож представник польського перевізника закликав передавати більше таких вантажів і заявив про готовність компанії їх приймати.

У свою чергу заступник директора департаменту комерційної роботи АТ "Укрзалізниця" Валерій Ткачов уточнив, що у травні через стик Ізов-Грубешув прямували лише 604 вагони із рудою, що є дуже низьким показником.

Також він звернувся до українських вантажовідправників з проханням спрямовувати вантажі на цей прикордонний перехід.

"Стик працює менш ніж на 50% своєї пропускної спроможності. При цьому прохання збільшувати перевезення у напрямку цього стику саме рудних вантажів, будівничих та інших, окрім аграрних. Тому що щодо аграрних вантажів, на жаль, самі знаєте, яка ситуація", - зауважив Ткачов.

Він додав, що на стику Ізов-Грубешув достатньо терміналів для перевантаження фактично всіх номенклатур вантажів.

Читайте також Як змінилася експортна логістика компаній ГМК у 2022 році