У Таллінні розпочалося розширення трамвайної лінії через Старий порт Ванасадама. 

Про це пише ЦТС з посиланням на Transport Publiczny.

За задумом ініціаторів проекту, його реалізація полягає в тому, щоб мешканцям було легше користуватися різними видами громадського транспорту. Найважливіші транспортні вузли Таллінна мають бути з’єднані між собою, що полегшить трансфер.

З початком будівництва трамвайної лінії в місті запроваджено чимало комунікаційних змін для водіїв та пасажирів громадського транспорту. 

За словами мера міста Міхаїла Килварта, трамвайна лінія через Ванасадам з’єднає найважливіші ворота країни: морські, повітряні, залізничні та автобусні. "Нова трамвайна лінія створить швидке та зручне сполучення для всіх мандрівників і гостей, які приїжджають до Таллінна, незалежно від виду транспорту, який вони використовують", - вважає він.

Це один із найбільших інфраструктурних проектів, реалізованих Талліном.

Нова трамвайна лінія з'єднає аеропорт з портовою територією і забезпечить зручне сполучення з автовокзалом і Балтійським вокзалом. Крім того, буде модернізовано і всю територію міста в зоні дії нової лінії.

Водночас будуть створені нові зелені зони, перехрестя стануть безпечнішими для всіх учасників дорожнього руху.

Будівництво трамвайної колії потребує реконструкції великої кількості підземних переходів. Завдання не полегшує те, що маршрут пролягає через самий центр міста. Зрештою, навколо нової трамвайної лінії буде створено новий вуличний простір.

Завершення трамвайної лінії планується в лютому 2025 року.

Вартість будівництва становить майже 46 млн євро. Для реалізації завдання були отримані кошти від Фонду відновлення та стійкості.