Морська та портова адміністрація Сінгапуру (MPA) та компанія Shell Eastern Trading Pte Ltd (Shell) підписали договір про взаєморозуміння для розширення співробітництва в галузі декарбонізації морської судноплавної галузі.

Про це пише ЦТС з посиланням на The Maritime Executive.

У рамках п'ятирічного плану обидві сторони працюватимуть над прискоренням впровадження портових суден з електричною силовою установкою, а також над розвитком берегової інфраструктури для заряджання акумуляторних батарей таких суден.

Ще один напрямок діяльності - спільні дослідження щодо альтернативних видів суднового палива. Зокрема, компанії навчатимуть екіпажі поводженню з таким паливом, особливостям експлуатації та технічному обслуговуванню суден.

Підписання угоди відбулося у рамках презентації першого електричного порома у Сінгапурі. При створенні цього судна компанія Shell співпрацювала з місцевим сінгапурським суднобудівником та судновласником Penguin International.

Електрична пором у травні 2023 року розпочне перевезення персоналу Shell, підрядників та гостей між поромним терміналом Пасір Панджанг та Пулау Буком. У серпні цього року буде введено в експлуатацію ще два електричні пороми.