Оператор інфраструктури Федеральних залізниць Австрії (ÖBB) - ÖBB-Infrastruktur - у зв'язку зі зростанням пасажиропотоку та попиту на перевезення громадським транспортом, реалізує проект комплексної реконструкції опорної ділянки мережі міської залізниці (S-Bahn) Відня.

Про це пише ЦТС з посиланням на Railway Gazette.

Роботи між станціями Відень-Флорідсдорф та Відень-Майдлінг розпочнуться восени 2023 року.

Фінансування проекту забезпечать Міністерство з питань охорони клімату, екології, енергетики, транспорту, інновацій та технологій Австрії та адміністрація Відня.

Ділянка S-Bahn між станціями Відень-Флорідсдорф та Відень-Майдлінг - найзавантаженіша в Австрії: щодня буднями близько 700 поїздів перевозять до 250 тис. пасажирів.

Роботи в рамках проекту будуть проводитись у дві стадії: з 2023 по 2026 рік між станціями Відень-Флорідсдорф та Відень-Пратерштерн, з 2025 по 2027 рік - на ділянці Відень-Пратерштерн - Відень-Майдлінг. Ділянка між станціями Відень-Пратерштерн та Відень-Головна буде закрита протягом 14 місяців, з вересня 2026 по жовтень 2027 року.

Перевезення пасажирів у ці періоди виконуватимуть альтернативні види транспорту.

Програма охоплює ремонт мостових споруд, тунелів, колійної інфраструктури, підпірних стінок, роботи з облаштування прилеглих територій, а також оновлення контактної підвіски, систем централізації та стрілочних переводів.

Намічене подовження платформ (до 220 м) на станціях дасть можливість пропускати поїзди підвищеної довжини, що збільшить кількість місць для сидіння на 40%.

Крім того, проект передбачає розгортання європейської системи управління рухом (ETCS) рівня 2, що дозволить пустити поїзди з інтервалом 2,5 хв у години пік.

Завершити проект реконструкції планується до кінця 2027 року.