На заводі Alstom у Відні виготовлено 1000-й трамвай, - це Flexity Vienna, який незабаром курсуватиме австрійською столицею.

Про це пише ЦТС з посиланням на Railway Gazette.

Зазначається, що починаючи з 1990 року компанія Alstom Austria, яка придбала Bombardier Transport у 2021 році, виготовила 1000 сучасних трамваїв для клієнтів у всьому світі від Австрії до Австралії.

"Ми святкуємо сьогодні випуск 1000-го трамваю з нашого віденського заводу. Наші трамваї формують ландшафти міст по всьому світу", - підкреслив керуючий директор Alstom Austria  Йорг Нікутта.

1000-й трамвай, Flexity Vienna для Wiener Linien, незабаром почне щоденно курсувати у Відні.

"Wiener Linien постійно оновлює свій автопарк, приділяючи особливу увагу енергоефективності та доступності. Flexity Vienna замінить останні моделі трамваїв з високою підлогою в найближчі роки і таким чином зробить систему громадського транспорту безбар'єрною. Він уже використовується на п'яти лініях і протягом року до них приєднаються дві наступні", - додав керуючий директор технічного відділу Wiener Linien, Construction and Facilities Management Гудрун Сенк.

Завод у Відні є глобальним центром компетенції Alstom щодо трамваїв і легкових рейкових транспортних засобів, на якому працює близько 800 людей, які охоплюють увесь ланцюжок створення вартості - від першого контакту з клієнтом до розробки, складання, виробництва компонентів і підтримки після введення в експлуатацію. 

b2b146b1a48d6ed93f5294dd188531ed