Провідні компанії Hyperloop Hardt, Hyperloop One, Hyperloop Transportation Technologies, Nevomo, TransPod, Swisspod Technologies і Zeleros об’єдналися, щоб створити The Hyperloop Association, першу глобальну асоціацію в галузі. Установчий акт асоціації підписали сім компаній, причетних до її створення. Публікація в бельгійському реєстрі очікується найближчими тижнями, після чого відбудеться офіційний початок діяльності Асоціації.

Про це пише ЦТС з посиланням на International Railway Journal.

Метою асоціації є стимулювання розвитку нової галузі транспорту, що розвивається, а також участь і підтримка зацікавлених сторін у співпраці з урядами та регуляторними органами у сфері формування транспортної політики.

Діючи як одиниця, що представляє галузь Hyperloop, новостворена Асоціація матиме завдання підтримувати зацікавлених сторін у питаннях, пов’язаних з технологією Hyperloop; представляти, підтримувати та захищати інтереси своїх членів у всіх починаннях, пов'язаних з розвитком галузі, а також надавати особам, які приймають рішення, і зацікавленим сторонам доступ до знань і досвіду щодо транспорту Hyperloop і пов’язаних тем.

Асоціація Hyperloop, що базується в Брюсселі, співпрацюватиме з Європейською комісією, Європейським парламентом, Європейським залізничним підприємством, зацікавленими сторонами галузі, дослідницькими центрами та академічними колами, щоб прискорити розвиток технології Hyperloop і забезпечити розгортання транспортної системи у Європі і світі.

Президент правління та співзасновник Nevomo Пшемек Бен Почек був обраний президентом правління Асоціації на перший інавгураційний термін.

"У найближчі місяці ми очікуємо значних подій у просторі Hyperloop. Європейська комісія розпочне роботу над нормативною базою для цієї галузі транспорту, яка є важливою віхою для галузі не лише в Європі, а й у всьому світі", -  звзначив президент правління Асоціації.