АТ "Укрзалізниця" готує зміни щодо зближення тарифних класів у вантажних перевезеннях, повідомив член правління акціонерного товариства Вячеслав Єрьомін під час засідання Експортного офісу в Києві.

Про це пише ЦТС із посиланням на Rail.insider.

"Планується спрощення процедури тарифоутворення. Не знаю, коли це станеться, ми готуємо зараз документи. Планується зробити тариф єдиним незалежно від того, який це вантаж. Плануються певні коефіцієнти, які будуть збільшувати, або зменшувати вартість перевезення. Наприклад, при маршрутизації коефіцієнт зменшення, небезпечні вантажі або негабарит - збільшення. Буде один зрозумілий прозорий тариф не залежно від вантажу", -  повідомив він.

Відповідаючи на запитання вантажовідправників, Єрьомін зазначив, що УЗ не планує загального підвищення рівня вантажних тарифів в ході реалізації цієї реформи. "Ми для себе підвищення в цьому плані не плануємо. Для нас це буде з нульовим фінансовим результатом. Ми просто спрощуємо процедуру", - наголосив він.

Натомість, Єрьомін не відкидає, що після уніфікації для низьковартісних вантажів витрати на перевезення можуть збільшитись, а для високовартісних, навпаки скоротитись.