За процесуального керівництва Київської міської прокуратури у ході розслідування кримінального провадження арештовано 645 залізничних вагонів вартістю близько 650 млн грн, що належать підприємствам родини екс посадовця, якого оголошено у розшук за державну зраду. Наразі арештоване майно передано в управління АРМА.

Як передає ЦТС, про це 13 червня повідомила Київська міська прокуратура.

Повідомлення супроводжується фотографією, в якому упізнаються риси Павла Лебедєва, який очолював Міністерство оборони України з грудня 2012 року і до втечі Віктора Януковича в лютому 2014 року.

"За даними слідства, на території України здійснюють свою діяльність ряд підприємств, кінцевим бенефіціарним власником яких є родина колишнього міністра оборони України (2012-2014 рр.). Вказані підприємства займаються поставками та реалізацією товарів на території рф, а також виробляють обладнання для оборонно-промислового комплексу держави-агресора.

Крім того, за клопотанням прокуратури накладено арешт на інше майно цієї фінансово-промислової групи підприємств та їх власників. Зокрема, заарештовано 30 земельних ділянок, 30 об’єктів нерухомості, у тому числі 6 цілісних майнових комплексів та корпоративні права 22 суб’єктів господарювання", - заявили в прокуратурі.

В Aurum Group вже відреагували на дану заяву. "Ми спостерігаємо наслідки поверхневого ставлення працівників правоохоронних органів до ситуації, що призводить до перешкоджання законній господарській діяльності підприємств групи на повністю надуманих підставах, керуючись виключно тим, що єдиний бенефіціарний власник Aurum Group Альона Лебедєва є дочкою колишнього міністра оборони України Павла Лебедєва", - сказано в релізі компанії, який є в розпорядженні Інтерфакс-Україна.

В Групі компанії заявляють, що про арешт активів дізналися з повідомлень ЗМІ і вважають такі дії правоохоронців деструктивними.

"Aurum Group та її єдина власниця Альона Лебедєва завжди мали чітку проукраїнську позицію. Лебедєва ніколи не брала участі у діяльності політичних партій чи об'єднань, займалася виключно бізнесом, завжди послідовно відстоювала інтереси українських виробників", - йдеться у заяві.

В компанії сподіваються, що рішення щодо її активів буде прийматися виключно в юридичній площині.

Як писав ЦТС, в 2019 році Aurum Group відкрила вагоноремонтне депо у Кривому Розі на базі підрозділу "Дизельний завод". В 2021 році у складі депо був запущений колісно-роликовий цех.

Випуск вантажних вагонів компанія здійснює на потужностях "Дизельного заводу".