Дочірня компанія німецького концерну Deutsche Bahn - DB Cargo Eurasia - з середини червня поточного року запускає нову послугу - контейнерні поїзди, що з’єднають Китай і Європу через Каспійське та Чорне моря.

Як передає ЦТС, про це повідомила директор з продажів DB Cargo Eurasia Табеа Кланг.

"Наш поїзд перетне Казахстан, Азербайджан та Грузію, перш ніж його прийме DB Cargo Romania. Перший поїзд відправиться в середині червня 2022 року, але регулярне сполучення буде здійснюватися в обох напрямках", - написала Табеа Кланг в Linkedin.

Вона також додала, що далі по маршруту DB Cargo Eurasia використовуватиме мережу DB Cargo AG, що має сполучення з більш ніж 18 європейськими країнами. 

Screenshot - 01_06_2022 , 9_33_50

Нагадаємо, що раніше фінський оператор Nurminen Logistics спільно з Казахстанською КТЖ запустив контейнерні поїзди з Китаю в обхід території росії. Маршрут проходить через Казахстан, Азербайджан, Грузію та Румунію до Центральної Європи.

Тим часом, в Казахстані на тлі зростання попиту з боку європейських операторів на користування Транскаспійським маршрутом, на станції Достик, що знаходиться на кордоні з Китаєм, в травні запустили в експлуатацію другу чергу контейнерного терміналу, яка дозволить збільшити обсяги перевантаження контейнерів на залізниці зі 160 тис. до 320 тис. TEU на рік.

Читайте також Транскаспійський маршрут на підйомі: Як війна змінює залізничну логістику Китай-Європа