Вперше в своїй історії українська промислова група "Інтерпайп" почала оперувати судном, яке взяла в time charter.

Про це в коментарі ЦТС розповів директор із закупівель і логістики компанії Олексій Яновський.

На запитання, чи не розглядав "Інтерпайп" можливість розвитку власного флоту, зокрема, придбання власних суден, менеджер відповів: "Інтерпайп" не тільки розглядав, але й вже реалізує на практиці залучення власних суден замість традиційного фрахту. Однак ми не вважаємо за доцільну саме закупку власних транспортних засобів. Замість цього вперше в своїй історії цього року "Інтерпайп" взяв в оренду (time charter) судно для здійснення операцій у Чорному морі".

Олексій Яновський не уточнив назву та розміри судна, проте зазначив, що наразі воно виконує фідерні доставки з Одеси в порт Варна, а також доставляє продукцію в грузинський порт Поті, звідки далі вона направляється клієнтам компанії в країнах СНД, зокрема, у Центральній Азії.

Раніше в інтерв’ю ЦТС директор дивізіону залізничної продукції "Інтерпайп" Олександр Гарькавий, говорив про складнощі постачання продукції через війну і зміни логістики на такі ринки, як Казахстан та Узбекистан. Тому в компанії були зацікавлені у відновленні морського сполучення з портом Поті. "Ця схема логістики передбачає відсутність перевалок під час доставки нашої продукції клієнтам на ринки Закавказзя та Середньої Азії та, як наслідок, скорочення ризику пошкоджень продукції", - пояснював начальник управління логістики компанії "Інтерпайп" Євген Анікін.