В Естонії запущено процес продажу державного вантажного залізничного оператора Operail. Пропозицію щодо його повної приватизації естонський уряд схвалив у лютому цього року.

Про це пише ЦТС з посиланням на Railway Gazette.

На продаж виставлені бізнес-напрямки з вантажоперевезень та ремонтних робіт разом з усім майном, ліцензіями, договорами та брендом Operail.

"Процес продажу здійснює структурна одиниця інвестиційного банкінгу LHV. Власник Operail, рада, правління чи співробітники не беруть участь у проведенні аукціону", - йдеться у повідомленні компанії.

У Operail розраховують, що приватизація призведе до підвищення ефективності її роботи та розширення присутності на європейському ринку.

"Залізничні перевезення - це великий бізнес, де невеликі обсяги та короткі поїздки не окупаються. На жаль, Естонія - маленька країна з погляду залізниць, і географічно ми у кінцевій точці залізничної мережі. Тому важко отримати прибуток, працюючи власними силами на ринку залізничних вантажних перевезень Естонії", - пояснила член правління компанії Мерле Курвітс.