Партизани з "АТЕШ", військово-партизанського руху на тимчасово окупованих росією територіях України, влаштували диверсію на залізниці, що зв'язує Ростов-на-Дону та окупований Маріуполь.

Про це пише ЦТС з посиланням на інформацію Маріупольської міської ради.

Учасники руху спалили релейну шафу.

Як зазначили в "АТЕШ", залізнична гілка відіграє важливу роль у перекиданні військових сил та техніки між різними частинами південного військового округу рф. Також вона відкриває доступ до морського шляху.

Росіяни намагаються побудувати залізницю від Ростова-на-Дону до Маріуполя. Далі її планують пустити до Криму. Нова гілка залізниці в "глибокому тилу" має спростити військову логістику та зменшити залежність армії рф від Кримського мосту.

Нагадаємо, ЦТС писав, що росіяни змогли відновити функціонування залізниці на тимчасово окупованій території Донецької області між Маріуполем і Волновахою. Це дозволить окупантам покращити військову логістику, а також збільшить обсяги вивезення крадених вантажів через Маріупольський порт.

"Тепер, коли вони це зробили, на жаль, для України, ситуація заграє іншими фарбами. З точки зору торговельної логістики, каолін, залишки вугілля та руди, металобрухт - все це тепер піде в порт залізницею в значно більших об'ємах", - зазначив радник мера Маріуполя Петро Андрющенко. Але основна загроза, за словами Андрющенка, - це військова логістика. Адже залізниця значно спростить постачання зюрої і особового складу для окупантів. Також вони зможуть ховати воєнне обладнання, транспорт і зюрою на території, наприклад, ММК Ілліча, маючи залізницю і величезну закриту територію підприємства.

Читайте також З Ростова до Криму. Як росіяни розбудовують логістичний коридор через окуповане українське Приазов'я