Інвестором глибоководного порту Анаклія в Грузії стане китайсько-сингапурський консорціум China Communications Construction Company, що спеціалізується на будівництві транспортної інфраструктури.

Як пише ЦТС, про це повідомив міністр економіки та сталого розвитку Грузії Леван Давіташвілі.

Спочатку у тендері планували взяти участь дві компанії. Крім китайсько-сингапурського консорціуму у будівництві порту була зацікавлена ​​швейцарсько-люксембурзька компанія.

Однак у фінальному етапі відборі взяла участь лише China Communications Construction Company, яка представила свою пропозицію щодо розвитку порту.

За словами Давіташвілі, через кілька днів компанія офіційно буде оголошена переможцем, після чого розпочнеться підготовка до укладання угоди.

Щодо швейцарсько-люксембурзької компанії, то вона відмовилася від подальшої участі.

Переможець тендеру інвестуватиме у створену спільно з державним підприємством компанію, яка має розвиватись порт Анаклія. У рамках цього партнерства державі належатиме 51% спільного підприємства, а приватній компанії - 49%.

Очікується, що реалізація проекту допоможе підвищити конкурентоспроможність транспортного коридору через Грузію, залучити нові вантажопотоки, розвивати виробничі та логістичні послуги.

Потужність першої черги порту має становити 600 тис. контейнерів, держава також розглядає питання створення вільної індустріальної зони, що прилягає до порту.