АТ "Укрзалізниця" має намір витратити 26 млн грн на послуги зовнішнього юридичного радника щодо надання консультацій з питань застосування англійського права та права інших країн, йдеться в інформації у системі електронних торгів Prozorro.

Про це пише ЦТС з посиланням на Rail.insider.

Передбачається, що юридичні послуги (послуги зовнішнього юридичного радника) щодо надання консультацій з питань застосування англійського права та права інших країн будуть виконані до 31 грудня 2025 року. Витратити на них планують 26 млн грн.

В УЗ пояснили, навіщо компанії такий консультант.

Зауважується, що "Укрзалізниця" реалізує низку євроінтеграційних проєктів з міжнародними донорами та фондами. Зокрема, це розбудова колії європейського стандарту, розвиток пунктів перетину, закупівля нового вантажного рухомого складу тощо.

"Наразі Connecting Europe Facility інвестує в будівництво євроколії на маршруті Чоп-Ужгород. Також компанія працює над управлінням своїм зовнішнім фінансовим боргом. Обсяг залучених на всі ці проєкти коштів сягає сотень млн доларів. Усі проєкти регулюються правом Англії або країн-партнерів", - зазначили в компанії.

В компанії додали, що "Укрзалізниця" в межах договору буде поетапно замовляти необхідні послуги.

"Умови договору не будуть зобовʼязувати компанію "вибрати" весь обсяг послуг за договором. Послуги будуть надаватися лише після їх замовлення, а розрахунок проводитиметься за актом виконаних робіт", - підсумували в УЗ.