Оператор інфраструктури залізниць Великої Британії - компанія Network Rail виділяє 7 млн ​​фунтів стерлінгів (9 млн доларів) на фінансування традиційної осінньої кампанії з очищення рейок від опалого листя в шотландському регіоні.

Про це пише ЦТС з посиланням на Railway Gazette.

Такі заходи у північному регіоні з п'яти, що обслуговуваються Network Rail, необхідні для дотримання графіка руху пасажирських і вантажних поїздів.

Цієї осені в роботах буде задіяно 7 спеціалізованих поїздів, 18 бригад, а також дрони для оцінки ступеня забруднення рейок у зонах з високим ризиком.

Спеціалізовані поїзди застосовують технологію очищення рейок струменем води під високим тиском, після чого на їхню поверхню наносять гель, що містить пісок.

З 16 вересня по 6 грудня такі поїзди виконають пробіг понад 130 тис. км.

Піші бригади використовують гідрофобний пісок. Крім того, таким же піском Network Rail забезпечує поїзди серії 334 для проведення випробувань методу на декількох маршрутах.

На лініях West Highland та Баллок-Далреоч працюватимуть два автомобілі на комбінованому ходу, оснащені обладнанням для очищення та обробки рейок. Крім того, Network Rail орендувала кілька портативних трибометрів у компанії Rivelin Rail для оцінки умов тертя в осінній період.