Власник чеського приватного залізничного оператора RegioJet заявив про те, що для компанії рейси до України є фінансово вигіднішими, аніж сезонне сполучення з Хорватією.

Як передає ЦТС, про це Радим Янчура розповів чеському порталу Seznam Zprávy.

"Ми не поїдемо до Хорватії цього року. Це була найдовша черга в ЄС - і коли ви скорочуєте 20-хвилинне відставання у кожній країні, загальна затримка все рівно велика, навіть якщо у вас там є резерви… До минулого року ці потяги були прибутковими, але минулого року вперше економіка була поганою. Ми вирішили поставити ці поїзди на сполучення з Праги в Україну. Протягом місяця ми запустимо ще одне сполучення до Закарпаття через Кошице", - повідомив Радим Янчура.

На запитання, чи це буде вигідніше, ніж курсування поїздів до Хорватії, власник компанії відповів: "Так, тому що це заповнені потяги. Особливо ними користуються жінки з дітьми. Це цілорічне сполучення. А інша справа їздити два місяці влітку, а в червні і вересні пасажирів ледве третина, а решту року ще маємо захистити потяги, щоб бомжі в них не спали. Набагато краще, якщо поїзди курсують постійно і обслуговують тих, хто цього дійсно потребує".

Нагадаємо, що з червня 2022 року RegioJet запустив щоденне курсування нічних поїздів із Праги до Перемишля, з подальшою пересадкою на поїзд УЗ до Львова, Тернополя, Хмельницького, Вінниці, Києва (згодом також до Дніпра, Запоріжжя, Полтави та Харкова).

В лютому поточного року стало відомо, що RegioJet  уклав контракт з АТ "Укрзалізниця" щодо можливості виконувати з березня рейси за маршрутом Прага-Кошице-Чоп. Наприкінці лютого чеський оператор виконав тестовий рейс Кошице-Чоп.

Також минулого року RegioJet подав заявку до Управління залізничного транспорту Польщі на виконання рейсів нічного поїзда у сполученні Перемишль-Ганновер.