АТ "Укрзалізниця" уклала контракт із чеським залізничним оператором RegioJet, яка почне виконувати рейси за маршрутом Чоп-Прага з березня, повідомив голова правління "Укрзалізниці" Євген Лященко.

Про це пише ЦТС, посилаючись на Інтерфакс-Україна.

"З RegioGet уже укладено контракт, зараз узгоджуються останні технічні питання. Очікуємо, що поїзд Чоп-Прага почне курсувати в березні", - сказав голова УЗ.

Раніше в RegioJet повідомили, що завершили підготовку до запуску сполучення Чоп-Кошице-Прага.

Найближчим часом планують запустити другий поїзд із Праги в Україну за новим маршрутом Прага-Кошице-Чоп. Було отримано всі необхідні дозволи від залізничних адміністрацій Чехії та Словаччини. На початку тижня в компанії заявили, що терміни запуску поїзда залежать від "Укрзалізниці".

У грудні на підсумковій зустрічі команди Міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури з дипмісіями та громадськістю голова правління АТ "Укрзалізниця" Євген Лященко сказав, що не втрачає надії на те, що поїзд Чоп-Прага спільно з чеською компанією RegioJet вдасться запустити до кінця цього року. Однак, за його словами, у переговорах із компанією виникли складнощі.