Чеський приватний залізничний оператор RegioJet з 12 червня запускає щоденне курсування нічних поїздів, якими можна буде доїхати з Праги до польського Перемишля, де буде організована зручна пересадка на поїзд "Укрзалізниці" до Києва.

Як пише ЦТС, про це повідомляється на сайті чеської компанії.

"Від 12 червня ми впроваджуємо регулярне курсування нічних поїздів в Україну! Потяг курсуватиме щодня в обох напрямках із Праги через Перемишль до Львова, Тернополя, Хмельницького, Вінниці та Києва. Нічним потягом ви з комфортом дістанетеся до польського міста Перемишль, де відбудеться пересадка на потяг українського перевізника, котрий вас доправить до місця призначення. Таким чином ми продовжуємо курсування гуманітарних поїздів та додаємо інші сполучення", - інформують в RegioJet.

В компанії уточнили, що у вартість квитка входять: легкий сніданок, тепла вечеря та постільна білизна. В поїзді можна скористатися безкоштовним Wi-Fi, а також безкоштовно випити кави. Також у вартість квитка входить перевезення всього багажу.

"Ми віримо в те, що співпраця з "Українською залізницею" надасть можливість жителям України в такий скрутний час подорожувати з родиною та друзями, повертатися додому або, навпаки, їздити на роботу", - додали в RegioJet.

Як пише Rynek Kolejowy, придбати квитки на поїзд з пересадкою на поїзд УЗ матимуть змогу лише власники українських паспортів. Для українців квитки продаватимуться за зниженим тарифом.

На сайті чеського перевізника, наприклад, вказана ціна 287 грн за квиток до Львова, 434 грн - до Тернополя, 541 - до Хмельницького, 629 грн - до Вінниці, 826 грн - до Києва.

В Чехії та Польщі поїзд по маршруту зупинятиметься в Пардубіце, Оломоуці, Остраві, Богуміні, Кракові.

20220609150601vlak

Квитки вже можна забронювати на сайті RegioJet.

З огляду на розклад "Укрзалізниці", в Перемишлі здійснюватиметься пересадка на поїзд Інтерсіті+ №706. Чеський поїзд прибуватиме на кінцеву польську станцію о 8:00, відправлення українського поїзда - о 10:15.