В Україні найближчим часом планують відновити роботу контейнерних терміналів в портах Великої Одеси.

Про це пише ЦТС, посилаючись на Інтерфакс-Україна.

"Якнайшвидше перейдемо до експорту-імпорту за допомогою контейнерів і контейнерних терміналів, які знову запрацюють на Чорному морі", - повідомив на форумі "Україна. Рік 2024" віцепрем'єр із відновлення - міністр розвитку громад, територій та інфраструктури Олександр Кубраков..

Він зазначив, найближчим часом планується зняти ще деякі бар'єри, які даватимуть змогу експортувати більше вантажів через український морський коридор, насамперед, зернової та металургійної продукції.

За його словами, продовжиться також розвиток Дунайського кластера, через який минулого року пройшло 30 млн тонн вантажів. Він нагадав, що за перші два роки війни там було побудовано понад 20 нових терміналів приватним сектором для експорту та імпорту різних товарів.

Нагадаємо, що в січні 2024 року глава Адміністрації морських портів України Юрій Литвин заявив, Міністерство інфраструктури спільно зі Збройними силами України та АМПУ працюють над тим, щоб розширити номенклатуру вантажів, з якими зараз працюють українські порти - йшлося про контейнерні та поромні перевезення.

Відзначимо, що раніше в АМПУ наголошували, що в планах на 2024 рік - розширення номенклатури вантажів, що перевалюються в портах Великої Одеси. Зокрема, мова йшла про контейнери.