Глава Адміністрації морських портів України Юрій Литвин заявив, що Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури (МІУ) спільно зі Збройними силами України працюють, щоб розширити номенклатуру вантажів, з якими зараз працюють українські порти.  

Про це пише ЦТС, посилаючись на Інтерфакс-Україна.

"Міністерство інфраструктури спільно зі Збройними силами України та АМПУ працюють над тим, щоб розширити приймання вантажів, яким може завдаватися шкода (під час обстрілу портової інфраструктури російською стороною). Маю на увазі, контейнерні та поромні перевезення", - розповів глава Адміністрації морських портів України Юрій Литвин.

Відповідаючи на запитання про долю портів у Миколаєві, глава АМПУ пояснив, що відомство приділяє багато уваги його долі, постійно консультується з військовими.

"Військове керівництво одностайне у своїй позиції: через питання безпеки розблокування Миколаївського порту неможливе. Порти Миколаївського регіону перебувають під прямим прицілом противника з потенційно небезпечних територій. Військові не дають зараз якихось прогнозів (щодо термінів їх розблокування)", - сказав він.

Відзначимо, що раніше в АМПУ вже відзначали, що в планах на 2024 рік - розширення номенклатури вантажів, що перевалюються в портах Великої Одеси. Зокрема, мова йшла про контейнери.

Також нагадаємо, що Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури працює над тим, аби мати можливість оголосити в 2024 році тендери по концесійним проектам у порту Чорноморськ. Мова про проекти і окремі конкурси, що стосуватимуться першого, контейнерного та поромного терміналів.