"Мостиська драй порт" (відомий як Контейнерний термінал "Мостиська"), що розташований неподалік від кордону з Польщею, залучає новий вантажопотік - підприємство започатковує сервіс по перевантаженню мінеральних добрив.

Наявні на терміналі 8 колій дозволяють одночасно приймати європейські вагони по колії 1435 мм та перевантажувати добрива в вагони колії 1520 мм або на вантажні автомобілі. Перевантажувальне обладнання підприємства дає змогу приймати, зберігати та відвантажувати мінеральні добрива в біг-бегах та в мішках на палетах. 

"Хоча послуга перевантаження добрив на кордоні не є новою, сам термінал виділяє одну дійсно унікальну і затребувану в наш час опцію, а саме наявність митної зони, яка дозволяє приймати і вивантажувати добрива на склад одразу після перетину кордону", - повідомили на терміналі в коментарі ЦТС.

Зазначається, що ця можливість надає змогу постійним клієнтам терміналу економити в середньому від 100 тис. грн за день простою потяга в очікуванні розмитнення. "Хоча, в цілому, ситуація з розмитненням, яка була на початку року, покращилась, клієнти терміналу продовжують користуватись такою перевагою і можливістю економити на логістиці", - сказано в коментарі.

Нагадаємо, що КТМ був запущений в роботу влітку 2022 року. "Лемтранс" і компанія "Реіл Транс Інвестмент" виступали інвесторами проекту, компанії N'UNIT та "Левада-Карго" - партнерами з розвитку контейнерного бізнесу. Також в рамках цього проекту було побудовано зерновий термінал. В 2023 році термінал було обладнано насосними станціями для роботи з наливними вантажами, такими як соняшникова та соєва олія.

За результатами роботи у 2023 році КТМ обробив понад 72,4 тис. TEU контейнеризованих вантажів. Щодо генеральних, навалювальних і наливних вантажів, то обсяги їх перевантаження минулого року зросли до 286 тис. т. З них зернових вантажів - 122 тис. т, наливних - 62 тис. т, генеральних - 35 тис. т, а також балк-вантажів - 37 тис. т.